Techniek, welke apparatuur gebruiken wij?

behringer_xair.jpgbehringer_x32.jpg

Betaalbare Techniek
Bert de Vries Soundproductions heeft de beschikking over diverse apparatuur van goede kwaliteit, maar verwacht bij mij geen microfoons van 2000 euro per stuk of speakers die evenveel kosten als een tweedehands auto. Deze zijn maar marginaal beter dan de goedkopere uitvoeringen en in de praktijk is het zo, dat bijna niemand het verschil kan horen tussen de hele dure apparatuur en de iets goedkopere. Mede door de apparatuur verstandig te kiezen kan ik jou een gunstig tarief berekenen.
Je kunt er van op aan dat ik voor jou een goede, verstaanbare sound zal creëren, die jou tevreden zal stellen: Bert de Vries Soundproductions, HIFI in de studio, HIFI in de zaal!
Voor zalen tot ongeveer 400 bezoekers kan ik voor jou het geluid verzorgen. Voor grotere zalen zal er in overleg extra apparatuur gehuurd kunnen worden. Hierbij is het ook mogelijk om jouw eigen apparatuur in te zetten. Ik help jou hier graag mee.

Welke apparatuur gebruik ik onder andere?

-Mixers:

Behringer Xenyx X1222USB
Klein analoog mixertje voor de kleine uitvoeringen, met 24-bit digitale effecten en USB interface.

Behringer Xair XR18
Digitale mixer, ontworpen door de mannen van het bekende topmerk Midas. Bevindt zich op het podium en wordt op afstand bediend door laptop of Ipad. Uitstekende geluidskwaliteit met top effecten. De XR18 wordt tevens gebruikt als 18-in / 18-uit audio-interface naar de PC in mijn binnenkort te openen homestudio.

Behringer Xair XR16
Digitale mixer. Het kleinere broertje van de XR18, met het verschil dat deze 16-bit wave-files kan opnemen en afspelen op een USB stick. Bevindt zich op het podium en wordt op afstand bediend door laptop of Ipad.

-Speakers:

Turbosound IQ15
Digitale actieve speakers met een piekvermogen van 2500W en legio instelmogelijkheden, waaronder automatische feedbackdetection en correctie.

dB Technologies Flexsys FM10
Deze speakers kunnen zowel als monitors en als zaalspeakers gebruikt worden. Actieve speakers met digitale versterker en verschillende instelmogelijkheden naar gelang de toepassing.

-Microfoons:

Shure Beta58a
Natuurlijk mogen de microfoons van dit bekende merk niet ontbreken. De Shure Beta58a is een topmicrofoon die zich bewezen heeft, met een uitstekende klank. Ik gebruik deze dynamische microfoon niet alleen live maar ook in de studio, zo goed zijn ze.

Behringer C-2
Uitstekende kleinmembraanmicrofoon, voornamelijk bedoelt voor het opnemen van een koor of een orkest. Gebaseerd op de bekende types van Neumann, maar voor een fractie van de prijs.

-Draadloze microfoons
Deze kan ik ook verzorgen. Meestal gebruiken leadvocals deze microfoon voor meer bewegingsvrijheid, zonder dat lastige snoer. Andere vocals krijgen meestal een "vaste" microfoon en instrumenten krijgen ook een vaste microfoon. Deze hoeven niet perse te bewegen over het podium. 

-Kabels e.d.
Alles zal ook een keer aangesloten moeten worden. Ik heb de beschikking over voldoende materiaal om jou apparatuur aan te sluiten op de mixers. Microfoonkabels, instrumentkabels, multikabel, MIDI-kabels, enz. Vanzelfsprekend wordt alles gebalanceerd aangesloten. 

-DI-boxen
Hier zijn boeken over vol geschreven. Naar mijn bescheiden mening worden deze kastjes vaak te pas en te onpas ingezet, terwijl ze meestal helemaal niet nodig zijn. Mijn mixers beschikken over in totaal 4 kanalen waar een gitaar zonder tussenkomst van een DI-box aangesloten kan worden. Gitaarversterkers hebben tegenwoordig vaker een eigen line-level-uitgang, waardoor een DI-box niet meer nodig is. Andere instrumenten, zoals keyboards en synthesizers, hebben al helemaal geen DI-box nodig. Zij hebben ook een line-level-uitgang. Dit signaal is groot genoeg om vervelende verstoringen buiten de deur te houden. Bovendien wordt alles gebalanceerd aangesloten. In de praktijk gebruik ik DI-boxen alleen voor gitaren en in "noodgevallen", mocht er een vervelende storing in het signaal zitten, bijvoorbeeld veroorzaakt door een zgn. "Groundloop".

-Jouw eigen apparatuur
Natuurlijk kun je ook zoveel mogelijk gebruik maken van je eigen apparatuur. Heb je een favoriete microfoon, speaker of monitor, die je wilt gebruiken, geen probleem! Wil je dat we alleen maar gebruik maken van jouw apparatuur en verder niets, dan kan dat natuurlijk ook.

-Studio
De studio is een kleine productieruimte met diverse synthesizers, een PC met Cubase (met meerdere plugin-synthesizers en effecten), Adobe Audition, een oude Atari STE (voor de freaks) en ruimte voor een kleine opnamesessie.